CİĞER YAHNİSİ

by admin on 02/06/2010

Sakatat yemeklerini sevmeyenleriniz olabilir. Fakat şu da bir gerçek ki; sakatatlar arasında özellikle karaciğerin vücudumuza faydaları oldukça fazladır. Demir, fosfor ve çeşitli vitaminleri içerdiğinden, kansızlığa , çocukların sağlıklı gelişimine ve hastalık dönemindeki kişilere iyi gelmektedir. Aldığınız karaciğerin taze olması özellikle çok önemli.

Malzemeler

  • 1 kg kuzu karaciğeri
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Ciğerleri kuşbaşı şekilde doğrayıp tencereye koyun. Hızlı ateşte karıştırmaya başlayın. 3-4 dk içerisinde ciğerin sulandığını göreceksiniz. Ciğer suyunu çekince yağı ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Sonrasında tenceredeki malzemeleri 1-2 dk boyunca karıştırdıktan sonra küçük küçük doğranmış biberleri, daha sonra kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri, tuzu, pul biberi tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Domatesler eriyip sulandığında yahniniz hazır demektir. Ocağı kapatıp 10 dk yemeğinizi dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Yemeğimiz 6 kişiliktir.

Not : Ciğer yahnisi normalde takım ciğer diye tabir ettiğimiz, karaciğer,akciğer ve yürek sakatatları ile yapılmaktadır. Genelde karaciğer tercih edildiğinden diğer kısımlar pek eklenmemektedir. Ancak takım ciğer ile yapacağınız yahni diğer kısımlarıda içereceğinden çok daha lezzetli olacaktır. Benim tercihim bu yöndedir..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru