HASUDA

by admin on 02/06/2010

Hasuda, Sivas’ta lohusalara, yaşlılara, hastalara ve çocuklara yedirilen besleyici, hafif ve yumuşak bir yiyecektir. Bu özelliklerinden dolayı sıklıkla birçok evde yapılır ve sevilerek yenir. Bu kolay ama lezzetli yemeği denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Bir tavada şeker,un ve su iyice karıştırın. Unun topaklanmamasına özellikle dikkat edin. Tavayı ocağa alın ve kısık ateşte karıştırmaya başlayın. Karıştıkça katılaşan yemek muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin. Üzerine eritilmiş olan tereyağını döküp servisi yapabilirsiniz. Bu ölçülerdeki hasuda çok şekerli olmamaktadır. Hasuda’nın  daha tatlı olmasını istiyorsanız şeker miktarını 2 yemek kaşığı daha artırabilirsiniz. Yemeği sıcak tüketiniz..

{ 1 comment… read it below or add one }

sinan July 27, 2013 at 01:48

Hasuda aslında kars yöresine aittir. 93 harbide karstan özellikle sivas olmak üzre o bölgedeki şehirlere hatırı sayılır derecede göç olmuştur. Muhtemelen Hasuda da Sivas a bu sekilde gitti. Size şöyle bir tüyo vereyim. Eger bir yemeğin ham maddesi un ve tereyağı ise o yemeğin ana vatanı karstır. Çünkü karsın büyük bir bölümünde buğday dan başka hiçbir şey yetişmez. Dolayısıyla karsın yemeklerinin ana maddesi ya ettir yada un ve tereyağı. Ama yinede Hasuda ile burda karşılaşmak güzeldi. Emeğinize sağlık.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru