SOSİSLİ PATATESLİ SİGARA BÖREĞİ

by admin on 15/04/2011

Eveeeet yine bir Cuma günü ve yine hafta bitti. Genelde Cuma günleri, hafta sonları ailecek yapacağınız o güzelim kahvaltılarda hazırlayabileceğiniz pratik tarifler vermeye çalışıyoruz. Tabi bu tarifler bazen şarküteri ürünler içerebiliyor. Uzmanlar şarküteri ürünlerinden mümkün mertebe uzak durmamız konusunda uyarıyorlar ama insanın ara sıra canı çekmiyor da değil. Hafta sonu sucuklu bir yumurtayı sofrasında kim görmek istemez ? :) Aslında eğer iyi bir tarif bulabilirsek evde hazırlanabilecek az baharatlı, az yağlı güzel,masum bir sucuk yapmayı istiyoruz. Denedikten sonra tabiki sizlerle paylaşacağız :)

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 5-6 adet sosis
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yufka
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

1- Patatesleri yıkayıp, haşlayın ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve iyice ezin.İçine tuzunu ekleyip karıştırın

2- Sosisleri küçük küçük dilimleyin.

3- Herbir yufkadan 8 tane üçgen oluşturacak şekilde yufkaları kesin.( Önce yufkayı bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçaları tekrardan ortadan 2’ye kesin. Kestiklerinizi tekrardan 2’ye kesin ve böylede 8 tane üçgen yufka parçası elde edeceksiniz )

4- Yufkaların geniş kısmına  1/2 yemek kaşığı patates ve 5 adet sosis dilimi dizin. Yufkaların kenarlarından içeri doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın ve ucunu suyla ıslatarak kapatın.

5- Sigara böreklerini iyice kızmış sıvı yağda kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.

{ 1 comment… read it below or add one }

simge February 7, 2014 at 20:18

Bu cok guzel bir sigara böreği

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru