ÇİLEKLİ TURTA

by admin on 21/05/2012

Yok yok.. Bu başıboş çileklere bir sanatçı elinin değmesi gerekiyordu bence iyi oldu ! Sağolsun Ferize kerataları hizaya sokmuş :) Resmi gördüğümde bayıldım açıkcası inci gibi dizilmiş çilekler..Zaten çileğe bayılırım, turtanın tadını anlatmama gerek bile görmüyorum tek kelime ile müthiş.

Hafta sonu Ferize geldiğinde cheesecake ve birkaç özel kurabiye tarifinin sözünü aldım. Bir zaman ayarlayabilirsek şekerpare ve kıymalı patatesli kol böreği tariflerinin videolu çekimlerini de yapmayı düşünüyoruz. Oldukça ilgi gören bu iki tarifin umarım videolu tariflerini beğenirsiniz.

Bu arada videolu mercimek köftesi tarifini youtube’da sadece 4 ayda 18.000’den fazla kişi görüntülemiş. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum.. Çünkü videolu çekimler gerçekten çok göreceli. Ben mesela her izlediğimde “şunu da yapmalıydım”, “bunu da yapmalıydım” ,”bir dahakine şunu mutlaka yapmalıyım” diyordum ama demekki çekimler o kadarda kötü değilmiş yahu :) Bu arada tarifin Youtube’da aratılınca ilk sırada gelmesi oldukça keyifli.. Ek bir motive kaynağı oldu bu benim için inşallah videolu çekimlere daha fazla zaman ayırıp sizlerle paylaşabilirim..

Çilekli Turta

Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 80 gr bitter veya sütlü çikolata ( isteğe göre arttırılıp azaltılabilir )

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Dr.Oetker tart jölesi

Ve tabiki bol bol Çilek :)

Yapılışı

1- Bisküvileri rondoda un gibi olana kadar çekin ve tereyağıyla karıştırıp turta kalıbına bastırarak yerleştirin

2- Turta kalıbını 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirip gevreleşmesini sağlayın. Ardından fırından çıkarın ve soğumaya bırakın

3- Bu arada bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışım koyulaşıp kıvamını almaya başladığında vanilyayı ekleyip 2-3 defa karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın.

4- Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı turta kalıbındaki bisküvilerin üstüne gezdirin. Ardından üstüne muhallebiyi döküp şekil verin. Ve malzemeler soğuduktan sonra da yıkayıp kuruladığınız çilekleri muhallebinin üstüne yerleştirin.

5- En son olarak Dr.Oetker tart jölesini paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üstüne gelecek şekilde dökün. Bu şekilde meyvelerin bozulması engellenmiş olacak. Dolapta turtayı soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru