ÇİLEK REÇELİ

by admin on 16/07/2012

Cilek zamanı bitti ama pazarda bulduğum son çileklerle güzel bir reçel yapmadan benim için bitmedi:) Geçen hafta bu güzel reçeli hazırladım. Gerçekten enfes bir reçel oldu. Çilekler dağ çileğiydi, sanırım bunun çok büyük etkisi oldu.

Malzemeler

  • 1,5 kg çilek ( dağ çileği olması tercih sebebi )
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı

1- Çileklerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ( 10-15 dk suda bekletin ). Ardından çileklerin suyunu süzüp bir kaba koyun. Üstüne toz şekeri döküp karıştırın ve 1 gece buzdolabında bekletin.

2- Çilekleri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Çilekler ilk kaynamaya başlayınca üstünde beyaz köpükler oluşacaktır. bu köpükleri bir kaşık yardımıyla alıp atın. Aksi taktirde reçel hem kolay bozulabilir hem de rengi berrak olmaz

3- Köpükleri attıktan sonra ocağı kısık ateşe getirin ve kaynatmaya devam edin. Yaklaşık olarak 35-40 dk kadar kaynattıktan sonra limonun suyunu tencereye ekleyip karıştırın tekrardan.

4- Reçel kaynamaya devam ederken küçük bir tabağa biraz reçel alın ve soğutun. Kıvamı katılaşmışsa ve elinize yapıyorsa reçeliniz olmuş demektir.

5- Ocağın altını kapatın. Reçelleri kavanozlara doldurun ( 400’er gramlık 4 kavanoz çıkıyor )  ve soğuması için bekleyin. Reçeller soğuduktan sonra kapaklarını kapatarak buzdolabına yerleştirin. Afiyet olsun

Not : Çileklerin diri kalması, macun gibi olmaması için gereğinden fazla karıştırmamaya ve çok fazla kaynatmamaya dikkat edin.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru