TAVUK ŞİNİTZEL

by admin on 21/12/2012

Malum Şinitzel (orjinal yazılışı Schnitzel )deyince akla ilk gelen yer Viyana’dır. Kardeşim ve eşi geçen sene Viyana’ya gitmişlerdi. Rehberleri en iyi şinitzel’i Figlmüller diye bir restaurant’ta yiyebileceklerini söylemiş. Figlmüller‘in St. Stephan katedralinin yakınındaki bir pasaj içinde bir tane, pasajın arka caddesinde bir tane ve bir tane de nerede olduğunu öğrenemedikleri :) 3 şubesi bulunmaktaymış. Tabi bilindik bir yer olduğu için tüm turistler burda :) Biraz beklemişler masa için ama değdiğini söyledi kesinlikle. Koskocaman, dışı çıtır içi yumuşacık bir şinitzel. Tabi etin çok incetilmesi biraz lezzetini azaltmış. Ayrıca buranın patates salatası da çok lezzetliymiş. Birgün gittiğimde bende mutlaka uğramak istiyorum. Ancak bir konuyu da sizlerle paylaşmak isterim. Biz hep şinitzeli tavuk olarak biliriz severiz ama aslında orjinali dana etindenmiş. Domuz etinden yapılan çeşidi de varmış. Eğer yolunuz düşerse sipariş verirken et türünü hatırlatmakta fayda var.

Ben bu tarifi size hazırlarken eti çok dövdürmedim. Çünkü et ne kadar dövülürse içindeki su gideceğinden lezzetinin de azalacağını düşünüyorum. Şinitzel’i kızartırken sıvıyağ ile birlikte tereyağ’da biraz ekledim. O güzel bir lezzet verdi. Ayrıca servis yaparken üstüne bir dilim limon ve tereyağ da ekleyebilirsiniz. Ben evde yaptığım aromalı terayağdan kullandım. İleriki günlerde tarifini sizlerle paylaşacağım.

Malzemeler

  • 2 adet tam tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ + tereyağ

Yapılışı

1- Tavuk göğsünü kasapta dövdürün. Ya da evde siz kavanoz veya ağır bir malzeme ile inceltebilirsiniz

2- Ardından dövülmüş olan tavuk göğsünü una bulayın.

3- Yumurtaları iyice çırpın. Tuzu ekleyin. Unlu tavuk göğsünü yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayın .

4- Kızdırılmış sıvı yağ /tereyağ karışımında arkalı önlü altın sarısı olana kadar tavuk göğüslerini kızartın. Kızartırken dikkat edeceğiniz nokta eğer yağ çok kızgın olursa galeta ununu karartıyor, eğer yağ soğuk olursa galeta onu yağı emecektir. Kızarttığınız şinitzelleri kağıt havluya çıkarın. ÜStüne bir dilim limon ve tereyağ parçası ile servis yapın. İsterseniz yanında patates kızartması, kremalı bir patates salatası, biber turşusu vb. servis edebilirsiniz..Afiyet olsun

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru