YEMEK YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK MİNİK HUSUSLAR – 2 :)

by admin on 29/03/2013

İşte yine yemek yaparken işlerimizi kolaylaştıracak, yemekleri daha lezzetli hale getirebilecek minik hususlardan bazılarını paylaşmak istiyorum.

Önceki yazımızda bazı yemeklere su konmaması gerektiğini belirtmiştim. Ispanak o yemeklerden bir tanesi. Kış mevsiminin bu değerli sebzesine pişerken su koyarsak, lezzeti ve faydasını azaltmış oluruz. O yüzden kendi suyu ile pişmesini tercih etmeliyiz

– Tavuk haşlarken genelden kokusundan rahatsız olunur. Bunu ortadan kaldırmak için ben soğan-havuç veya soğan-patates ikilisinden birisini ekliyorum. Tavuk piştiğinde yanında garnitürü de hazır oluyor, lezzet mükemmel koku yok :)

– Ayran ya da yoğurt kullanacağım bir çorba yaparken, çorbanın suyunu ,çorba kaynadıktan sonra sıcak su ilavesi ile yapıyorum. O zaman yogurt dibe çökmüyor ve çok daha homojen bir çorba oluyor.

– Malum bayat ekmekleri öğütüp köfteye katarız. Ben bazen ekmeği kurutup, ıslattıktan sonra parçalayarak kıymaya ekliyorum. Böyle yaptığımda köftenin daha lezzetli ve yumuşak olduğunu farkettim. Denerseniz fikirlerinizi almak isterim.

– Zeytin yağının şişesinin içine sarmısak ( ayıklanmış ve tane halinde ), kekik, biberiye dalları ve defne yaprağı eklediğimde, ardından bir süre beklettiğimde, salata sosum otomatik olarak hazırlanmış oluyor :) Bu baharatlar bekledikçe zeytinyağını güzelleştiriyor. İnanın enfes bir aroma …

– Tereyağının içine bazı baharatları ekleyerek, aromalı tereyağlar yapmıştım ve bunu Snitzel de denemiştik. Çok lezzetliydi. Tarifini yakında yayınlayacağız. Et ve tavuk kızartmalarında güzel bir hoşluk.

– Tüm ev hanımlarının kabusu nedir ? Bence sütün taşması.. Artık bunun bir çözümü var :) Süt ya da sütlaç kaynatırken içinde metal kaşığı bıraktığımda sütün taşmadığını gördüm. Ocağın kirlenmemesi ne büyük bir olay değil mi?

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru