DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

by admin on 15/04/2013

Damla çikolatalı kurabiyeyi daha öncesinde birkaç defa denemiştim ama bir türlü istediğim gibi olmamıştı. Uzun zamandır Kanaltürk’te severek izlediğim  Berna hanım’ın sunduğu Tatlı Süprizler isimli programda bu tarifi görünce “tamam işte aradığım tarif bu ” dedim:)

Orjinalinde şeker miktarı biraz daha fazlaydı ( bana göre ) o yüzden şeker miktarını biraz azalttım. Ve sonuç olarak ortaya gerçekten çok lezzetli, kahve / süt yanında gidecek harika bir kurabiye çıktı. Bu tariften yaklaşık olarak 20-25 tane kurabiye çıkmaktadır. Afiyet olsun

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 200 gr beyaz şeker
  • 150 gr esmer şeker
  • Bir çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 paket vanilya ( 5 gr)
  • 1 yumurta
  • 250 gr damla çikolata

Yapılışı

1- Bir kaba tereyağını koyup mikserle 1-2 dk çırpın. Ardından kabın içine şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Şeker iyice karışana kadar çırpın

2- Kabın içine yumurtayı da ekleyip 1-2 dk daha çırpın.

3- Başka bir kabın içinde unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve  tuzu iyice karıştırın. Bu karışımı tereyağlı karışımın içine ekleyerek mikserin karıştırma aparatlarıyla karıştırmaya başlayın

4- Hamur iyice karıştıktan sonra kaba damla çikolatalarını ekleyip 2-3 dk yavaş yavaş çikolataları kırmamaya dikkat ederek karıştırın.

5- Hazırladığınız hamuru 20-25 dk buzdolabında bekletip hafifçe sertleşmesini sağlayın. Ardından malzemeyi çıkartıp bir dondurma kaşığı yardımıyla veya elinizle ceviz büyüklüğünde bir parça alıp fırın tepsisine yerleştirin. ( Elinizle yapıyorsanız yuvarlayabilirsiniz ama yassı hale getirmeyin yoksa rengi parlak ve üstü de tipik kurabiye görünümünde olmayacaktır )

6- Aldığınız parçaların aralarında en azından 3-4 cm aralık bırakmaya özen gösterin. Çünkü ısıyla birlikte kurabiye kendini salacak ve yassı bir forma kavuşacaktır.

7- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 C ‘lik fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Pişirme zamanı tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum. Şöyle ki 20 dk pişirdiğinizde orta sertlikte bir kurabiye elde ediyorsunuz şayet bir 5 dk daha pişirseniz süte, kahveye banmalık modda bir kurabiyeniz olacaktır.

Not : Burada önemli noktalardan bir tanesi de , kurabiyeleri çıkardığınızda hemen tepsiden almaya çalışmayın çünkü kurabiyeler ilk çıktıklarında çok yumuşaktır ve şekilleri bozulabilir. 2-3 dk bekledikten sonra bir tabağa alıp soğumalarını bekleyin. Kurabiye soğumaya başladıkça sertleşecek ve nihayi formunu alacaktır.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru