FIRINDA SÜTLAÇ

by admin on 30/04/2013

Bu tarifi sevgili Pınar’ın annesi Meral abla’dan aldım. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu tarife, rahmetli Tuğrul Şavkay’ın yazmış olduğu bir kitaptan ufak bir ekleme yaptım. Ve sonuç olarak inanılmaz kolay, lezzetli, dışarıdakilere göre oldukça sağlıklı bir sütlaç elde etmiş olduk. Şeker bizim için tam kıvamında oldu çünkü fazlası gerçekten iç bayıyor. Siz kendi ağız tadınıza göre düzenleyebilirsiniz..

Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 su bardağı soğuk su
  • Bir fiske tuz

Yapılışı

1- Pirinçleri 2-3 su yıkayıp süzün. Ardından 4 su bardağı soğuk suda yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Bu arada tencerenin kapağının kapalı olmasına dikkat edin yoksa suyunu hızlıca çekebiliyor. Pirinçler yumuşayınca suyunu süzüp bir kenara alın.

2- Bir tencerede sütü kaynamaya bırakın. Süt kaynadıktan sonra içine pirinçleri ekleyin. Bu arada bir kaseye 1-1.5 kepçe sütü alıp içinde nişastayı eritin. iyice karıştırın ki topaklanmasın. Ardından sütlü nişastayı, vanilyayı ve şekeri tencerenin içine ekleyip 2-3 dk karıştırarak pişirmeye devam edin.

3- Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Bir kaseye 1,5 kepçe sütü alın içine hızlıca 2 yumurta sarısını kırıp iyice çırpın . Tenceredeki sütlacı kaselere üstlerinde birer parmak kalacak şekilde paylaştırıp ( Ben toprak güveç kaplarından kullandım. 6 taneye kadar çıkıyor ) yumurtalı karışımı kapların üstlerine paylaştırın.

4- Bir fırın tepsisine kapları yerleştirin ve tepsinin içine, kaselerin yarısına gelecek kadar su doldurun

5- Önceden ısıtılmış 200 C’lik fırında ( sadece ızgara modunda çalışacak şekilde ) sütlaçların üstleri kızarana kadar – takribi 15-20 dk – bekletin. Ardından kaseleri çıkartıp ılık veya soğuk olarak servis edin. Sütlaçların üstünü kırık fındık ile süsleyebilirsiniz

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru