DÜĞÜN ÇORBASI

by admin on 22/08/2013

Yaklaşık 20 gün önce açmış olduğumuz Yemek Atölyemiz ile gittikçe haşır neşir olduğumuz şu günlerde, vakit problemi yaşamaya başladık. Olsun ben kendi işimde vakitsizliğe de razıyım o ayrı ama :) yemek işinin yorucu ve vakit alan bir iş olduğu aşikar. Özellikle kendi işiniz varsa uğraşmanız gereken birçok mevzu varken bu işi yemek işi olunca daha fazla uğraşılacak konu ortaya çıkıyor.

Yemek işinde malum en önemli şeylerden bir tanesi, kaliteli malzeme kullanmak. İyi malzemeyi bulmakta malum yorucu ve maliyetli olabiliyor. Örneğin zeytinyağlı yaprak sarma için Tokat’tan yaklaşık 5-6 üreticinin ürününü denedik. Hiçbiri istediğimiz gibi çıkmadı. Kadıköy’de Tokat’ta bir yaprak üreticisi ile çalışan bir yer bulduk. Çok güzel yaprağı var ve 2 katı fiyata ve biz gidip almak zorundayız :) Şu anda yaprağımızı oradan alıyoruz çünkü seçebiliyoruz ve ürün gerçekten çok kaliteli.

Gıda sektöründeki toptancılar hakkaten işlerini süper yapıyorlar istediğiniz birşey varsa ertesi gün kapınızda. Tamam ambalajlı ürünler için bir sorun yok ama sebzeler için mutlaka kendiniz gidip iyisini seçmelisiniz.

Yemek işinde diğer önemli bir konuda temizlik. Bir butiğiniz veya bir emlakçınız olsa temizlik meselesine bu kadar takılmazsınız. Ama eğer insanlara temiz ve sağlıklı bir yiyecek sunmak istiyorsanız gıda sektörü için üretilmiş özel kimyasallardan temin etmelisiniz. Bu kapsamda sanırım 5-6 çeşit temizleme malzememiz var. Sebze – meyve atık arındırıcı, yağ çözücü, mutfak ekipman dezenfektanları vs. vs vs

Sonuç olarak, sevdiğim bir reklam gibi bitireyim..Temizlik malzemelerinin fiyatı şu kadar, iyi malzemenin fiyatı bu kadar ama yemeğimizi tatmış dostlarımızın 2,3,4,5,6,7…..defa gelmeleri ve yemekleri övmeleri paha biçilemez :))) deyip tarifimize geçelim. Buyrun..

 

Malzemeler

  • 1/2 kg. parça et ( haşlanmış ve küçük küçük doğranmış )
  • 5 su bardağı et suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 /2 limon suyu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber

Yapılışı

1- Bir tencerede tereyağ ile unu, unun kokusu gidene kadar kavurun.

2- Üzerine et suyunu ilave edip, karıştırarak pişirmeye başlayın.

3- İçine etleri ekleyin.Tuzunu atıp çorbayı kaynatın

4- Bir kasede yumurta ve limonu iyice çırpın. ( yumurtanın beyazı iyice karışmalıdır. )

5- Kaseye, kaynayan çorbadan biraz alarak ılıştırın ve çorbaya yavaşça karıştıra karıştıra ekleyin

6- Çorba kaynayıp, kıvam alınca ocaktan indirip, karabiberle servis yapın.

{ 2 comments… read them below or add one }

Emine June 6, 2015 at 13:47

Bu corba benim favori corbalarimdan biridir ama ben size kemikli et kullanmanizi tavsiye ederim.Kemik suyu cok daha besleyici ve lezzetli.Ayrica etten once ince rendeden gecirilmis yarim havuc atar iyice pistikten sonra etleri eklerseniz corba daha zengin oluyor.Ben kremali yaptigim icin sut veya krema da ekliyorum pismeye yakin. Ayrica terbiyesine yumurtanin sadece sarisi ile yarim limon suyu kullaniyorum yumurtanin beyazi ne kadar karistirsaniz da corbada seciliyor.Ocaktan alirken de biraz tereyaginda kizarmis pul biber eklerseniz cok guzel olur.

admin June 9, 2015 at 08:44

Teşekkürler bu değerli önerileriniz için. Sevgilerimizle..

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru