ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK

by admin on 06/12/2013

Bizi takip eden ziyaretçilerimiz biliyorlardır; yaklaşık 4 ay önce açtığımız Saklı Lezzetler Yemek Atölyesinde çalışmalarımız devam ediyor. Özlemle beklediğimiz, oldukça yorucu bir süreçten sonra çok şükür atölyemize kavuştuk. Beklediğimizden çok daha yorucu olsa da insan sevdiği işi yapınca ne yorgunluk kalıyor ne birşey.

Açılalı 4 ay gibi kısa bir süre oldu ama daha şimdiden küçük de olsa sadık bir müşteri kitlemiz oluştu bile :) Yemek işinde özellikle kulaktan kulağa reklam en iyisi. Açıkcası ne internet, ne broşür bu etkiyi sağlamıyor.

4 yıldır süren blog maceramız boyunca tariflerimizin beğeni alması, eş,dost,arkadaş çevresinde yemeklerimizin çok beğenilmesi bizi hep mutlu etmiştir. Ama şimdi çok net anlıyorum ki eş, dost övgüsü bir yana ortaya bir ürün çıkarıp sunduğunuzda o ürüne insanların para ödeyip satınalmaları ve beğenip tekrar geri gelmeleri çok çok daha zorlu ama bir o kadar da keyifli bir süreçmiş…

Bugünlerde her ne kadar yemek pişirip müşterilerimize sunsak da bloğumuz bizim ilk göz ağrımız… Onu da boşlamamaya çalışıyorum ve yeni tarifler yayınlamaya devam ediyorum. Bildiğiniz gibi sitemizde yayınlanan tariflerin tümü denenmiş, bizzat tarafımızdan resimlenmiş tarifler;  son 4 ay yayınladığım tariflerin tek farkı, artık tariflerimizden ortaya çıkan ürünleri  müşterilerimize sunuyor olmamız…. Aşağıdaki tarifte o tariflerden bir tanesi..Bu arada yeşil mercimek severler için yakın zamanda el açması mercimekli börek tarifi yayınlayacağım bilginiz olsun. Afiyet olsun

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı un
  • 2-3 avuç kuru üzüm
  • 2-3 avuç ceviz
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

1- Krema kıvamı alıncaya kadar, şeker ve yumurtaları en yüksek devirde mikserle iyice çırpın. ( Takribi 6-7 dk )

2- Ardından sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. 1-2 dk çırptıktan sonra yoğurdu ve şekerli vanilini ekleyip tekrardan 1-2 dk. daha çırpın.

3- 2.5 bardak unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımdan 2 yemek kaşığı un kenara ayırıp geri kalanı harcın içine aktarın. Bir yemek kaşığı yardımıyla malzemeleri karıştırın.( Mikser kullanılmayacak )

4- Kalan un ile kuru üzümleri ve bıçakla 2-3’e böldüğünüz cevizleri un ile karıştırıp bu malzemeleri de harca ekleyin. yine kaşık yardımıyla karıştırın.

5- Margarinle içini hafifçe yağladığınız kalıba ( ben baton kalıp kullanıyorum ) bu harcı dökün.

6- Önceden ısıtılmamış 175 c’lik fırında 30 dk, ardından fırının ısısını 150 C’ye getirip 15-20 dk daha pişirin. Takribi 45-50 dk’da kekinizin pişmesi gerekiyor. Tabiki belirtmekte fayda var. Maalesef fırınlarda belirli bir standart yok. Aynı 175 C ama maalesef izolasyon, ısı dağılımı vs. faktörlerden zamanlar biraz değişebilir. O yüzden fırınınızı tanıyın onu sevin ve suyuna gidin :) sonra klasik testinizi yapın kürdan veya bıçak yardımıyla . Eğer kekiniz pişmişse fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak keki 10-15 dk dinlenmeye bırakın.

7- Ilınmış olan kekinizi sonra nazikçe kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis ediniz. Bu arada keki asla sıcakken kalıptan çıkarmaya çalışmayınız yoksa kekiniz parçalanacaktır. Çok soğuduğunda da çıkmama riski var ılınmış olması önemli. Afiyet olsun

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru