ETİMEK TATLISI

by admin on 10/02/2011

Geçenlerde, İstanbul Teknik Üniversitesinde okumakta olan bir arkadaşımız, sağolsun sitemizi beğendiği için arkadaşlarıyla paylaşmış. Kendisine gelen geri dönüşler yemekler güzel ama tarifler zor  :)

Bu nokta da insan ister istemez öğrencilik yıllarına dönüyor. Bizim zamanımızda en favori öğrenci yemeği makarna ve pilavdı. Onu bile yapmak zor gelirdi genelde dışarda yenirdi yemekler. Şimdi İstanbul gibi bir şehirde bırakın öğrencileri, ev hanımları bile zaman bulup yemek yapamıyorlar.

Sonuç olarak öğrenci arkadaşlarımızın geri dönüşlerini de dikkate alarak pratik yemek tariflerini daha da fazlalaştırmaya karar verdik. İlk aklımıza gelen yemekler şu şekilde  ;

Makarna ( Basit sos tarifleri )- Pilav Çeşitleri – Omlet – Yumurtanın binbir çeşit tarifi :) – Patates kızartma –  Çorba Çeşitleri – Hamburger – Kolay sebze yemekleri – Kolay tatlı tarifleri – Basit atıştırmalıklar.. Sizinde aklınıza gelen tarifler olursa lütfen bize iletiniz..

Bu aşamada aslında güzel bir tesadüf oldu. Oldukça pratik bir tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Annemiz özellikle Sivas’ta bu tatlıdan çokça yapardı. Müzik gibi, yemekte insanı alıp götürüyor güzel hatıralara.

Malzemeler

  • 2 paket etimek ( sade )
  • 1 kg. süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı

1- Etimekleri yayvan bir tepsiye dizin.

2- Şerbeti için,malzemeleri tencereye koyun ve 5 dk.kaynattıktan sonra  ocaktan indirin.

3- Sıcak şerbeti etimeklerin üstüne gezdirerek dökün.

4- Etimekler yumuşayınca, ayrı bir tencerede kremasını yapmak için soğuk sütün içine nişasta ve şekeri katın. İyice karıştırın. Nişastalar iyice karıştıktan sonra – dikkat edin topaklanma olmasın –  ocağın altını yakın. Katılaşana kadar pişirin.

5- Kremamız pişip  katılaşınca etimeklerin üstüne dökün.Üstüne tekrar etimek dizip, sıcak şerbetle ıslatın.

6- Etimeklerin iyice yumuşadığından emin olun ve buzdolabında yarım saat dinlendirip , dondurma ya da kaymakla servis yapın.

Not : Eğer isterseniz ikinci etimek sırasının üstüne de krema dökebilirsiniz. O zaman krema malzemelerini biraz çoğaltmanız gerekmektedir. Ama bu şekilde tatlının daha ağır ve kalorili olacağını hatırlatmak isteriz.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru