YAYLA ÇORBASI

by admin on 12/07/2012

Sizlerin oylarınızla belirlediğimiz Videolu yemek tarifleri listemizin ilk sıralarında olan yayla çorbasının tarifini yayınlayacak olmanın onuru ve gururunu yaşamaktayız :) Ramazan gelmeden eğer yetiştirebilirsek şehriye çorbası, revani ve çarşaf böreği tariflerini de yayınlamaya çalışacağız. İnşallah bundan sonra videolu yemek tariflerine daha fazla ağırlık verip, yeni tarifleri ve mevcut tarifleri videolu haliyle beğenilerinize sunacağız. Bizi izlemeye devam edin yani :)

Yayla çorbası sevdiğim çorbalardan bir tanesidir. Aslına bakarsanız yoğurtlu çorbaları daha çok seviyorum sanırım. Sofra dergisinde de çıkan ayran çorbası mesela o da gerçekten çok lezzetli bir çorbadır. Eğer sizde yoğurtlu çorbaları seviyorsanız Sivas’ın yöresel Peskütan Çorbasını mutlaka deneyin. Yoğurdun özel işlemlerle ekşitilmesi yoluyla elde edilen Peskütan’dan yapılan bu çorbanın lezzetine hayran olacaksınız. Yakında sipariş verdiğim peskütan geldiğinde zaten tarifini sizlerle paylaşıyor olacağım. Daha fazla lafı uzatmadan buyrun tarifi izleyelim. İyi seyirler

Tarifimizin yazılı halini de aşağıda bulabilirsiniz..

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı kırık pirinç
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı soğuk su

Yapılışı

1- İyice yıkamış olduğunuz pirinci 3 su bardağı suyla bir tencerede pişmeye bırakın.

2- Su kaynayıp pirinçler iyice yumuşadıktan sonra, ayrı bir kapta iyice çırpıp karıştırdığınız yoğurt ve yumurtayı tencerenin içine ağır ağır karıştırarak ilave edin.

3- Orta ateşte çorbayı karıştırırken tuzunu ve tereyağı ekleyin. Çorba kaynadıktan sonra üzerine naneyi serpip servis edebilirsiniz..

Not : Yoğurtlu çorbalar pişerken kesinlikle kapağı katılmamalıdır. Çorba mutlaka karıştırılmalıdır ki yoğurt kesilmesin ve tencerenin dibine çökmesin

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru