PÜF NOKTALAR

Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır

Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.

Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.

Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.

Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.

Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.

Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.

Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.

Sarmısaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız, kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyup muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır

Sarmısak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin

Yemeğinizin yağı fazla kaçtıysa içine birkaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz

Soğan veya sarmısak soymaya başlamadan önce, parmaklarınızı sirkeye batırırsanız kokunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.

Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bardaklardan çıkarmak için, yıkama suyuna bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu alacaktır sonrasında bol suyla durulayın.

Patatesleri pişirirken içine 1 tatlı kaşığı sirke eklerseniz, patatesler hem sarı rengini korur hemde daha çabuk pişer.

Yemeğin tuzu fazla kaçmışsa içine bir adet çiğ patates atın fazla tuzu alacaktır.

Türk kahvesinin nemlenmesini önlemek için, kahveyi sakladığınız kabın içine 1 tane kesme şeker koymanız yeterlidir.

Pirinç pilavı yaparken suyuna birkaç damla limon suyu sıkarsanız, pilavınız bembeyaz olacaktır.

Limonu kullanmadan önce 15 dk sıcak suda tutarsanız veya düz bir zeminde bastırarak yuvarlarsanız suyundan daha çok yararlanırsınız. Ayrıca bu işlemlerden sonra limonun başını şişle delip o şekilde sıkarsanız çekirdek ve posa derdinden de kurtulmuş olursunuz

Soğan soyarken gözünüzün yanmaması için, soğanın önce dış kabuklarını soyup 5 dk sıcak suda sonra 5 dk soğuk suda bekletmeniz yeterli gelecektir.

Sirkenin temizleyici özelliğinin yanı sıra kötü kokuları giderme gibi bir özelliği de bulunmaktadır. Mutfağınızda kızartma yaptınız ve ne yaparsanız yapın koku gitmiyor. Kokuyu gidermek için oda parfümü vb. gibi maddeleri kullanmak çözüm olmayacaktır. Bunun yerine bir cezveye 2 kahve fincanı su ve yine aynı miktarda elma sirkesi ekleyip ocakta ağır ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynadıkça mutfağınızdaki kötü kokuların gideceğini göreceksiniz

Bulaşık makinalarımızda hepimiz deterjanın yanı sıra parlatıcı kullanmaktayız. Malumunuz içimizin dışımızın kimyasal maddelerden geçilmediği günümüzde parlatıcı yerine bir nebze daha doğal bir yöntem sirke kullanmanızı tavsiye edeceğim. Bulaşık makinasının parlatıcı kısmına elma sirkesi koyarsanız emin olun birçok parlatıcıdan daha iyi işe yaradığını göreceksiniz. Hemde en azından daha doğal bir çözüm..

Malumunuz domatesin kabuklarını soymak her zaman dert olmuştur. Bir yemek yaptığınızda oldukça lezzet katan domatesin kabukları her zaman sıkıntı yaratır. Peki nedir çözüm ? Şöyle ki;  bıçağın “ters tarafını” domatesin kabuğu üstünde ağır ağır gezdirin ( kabuğa zarar vermeyin ) Bıçağı gezdirdiğiniz yerlerde, renklerin koyulaştığını göreceksiniz. Birkaç tur sonra bıçağın keskin tarafıyla kabukları kolayca soyabilirsiniz. Baktınız domates çok zorlu :) o zaman domatesi kaynar suya atıp 1 dk sonra çıkartın ve ondan sonra anlatmış olduğumuz yöntemi deneyin.

Salçalar buzdolabında dursa bile, kısa sürede küflenebilmekte ve atılmaktadır. Salçanın bozulmamasını istiyorsanız, üstünü kaşıkla düzeltip sonrasında bir parmak kadar zeytinyağı eklemeniz yeterli gelecektir.

Ev ortamında bekleyen bakliyat ürünlerinde, son kullanım tarihleri geçmemiş olsa bile güvelenme ve nemlenme sıklıkla görülmektedir. Bakliyat ürünlerini bez torbaya ve cam kavanoza koymadan önce, dibine 1 Kg’a 1 yemek kaşığı olacak şekilde tuz konulursa – mümkünse kaya tuzu – nem ve güvelenme engellenmiş olacaktır.

{ 1 comment… read it below or add one }

aygül March 27, 2013 at 21:33

tarifler çok ama çok güzeldi daha denemedik ama güzel olduğundan eminim görüşünden de belli olduğu üzere süperrrrr harikaaa bea:D

Leave a Comment

Arama Motoru