UN HELVASI

by admin on 25/05/2011

Aslında bu tarifi videolu bir şekilde paylaşmayı düşünmüştük ama malum acemilik :) çekim istediğimiz gibi olmadı. Video olmadı bari yeni öğrendiğimiz teknikleri uygulayıp resmi güzel çekelim diye uğraştık  sonuç aşağıdaki gibi taktir sizin.. İlerleyen günlerde tariflerimizin uygun olanlarını videolu olarak yayınlamayı istiyoruz. Un helvası da kesinlikle bu tarifler arasında yer alacaktır. Bu konuda sizler de önerilerinizi iletebilirseniz seviniriz. Bize ulaşın menüsünden veya  info@saklilezzetler.com adresine mail gönderebilirsiniz. Ağzınızın tadının bozulmaması dileğiyle..

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • süslemek için ceviz

Yapılışı

1- Tereyağı bir tencereye koyup ,eritin ve üstüne unu ekleyip orta ateşte unu kavurmaya başlayın.

2- Unu pembeleşinceye kadar tahta bir kaşıkla alt üst ederek kavurun.

3- Ayrı bir kapta suyla şekeri  hafifçe eritin.

4- Unun kokusu ve rengi değişince ufak bir parça alıp şekerli suya atın. Un dağılıyorsa helvamız kıvamına gelmiş demektir. Dağılmıyorsa biraz daha kavurmanız gerekecektir.

5- Tencereye şekerli suyu ekleyin ve içindeki hamuru hızlıca karıştırın. Hamur suyunu çekip katılaşmaya başlayınca – 2-3 dk –  tencerenin  kapağını ve ocağı kapatın.

6- 2 dk sonra kapağı açın ve metal bir kaşık yardımıyla şekil verip servis tabağına dizin. İsterseniz cevizle süsleyebilirsiniz

{ 1 comment… read it below or add one }

dilara February 6, 2013 at 18:22

süper site çok işime yaradı

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru