TAVUK SOTE

by admin on 15/06/2012

Tavuk tarifleri deyince benim için akan sular duruyor. Aslına bakarsanız tavuk marinasyonu, baharatı en iyi gösteren yiyeceklerden bir tanesi. Tavuk göğsü olsun, tavuk kanadı olsun, tavuk kalça olsun her biriyle ayrı birer yemek, ayrı baharatlar, ayrı lezzetler yakalayabiliyorsunuz..

Mesela kırmızı et yemeklerinde, çok fazla baharat kullanmayı sevmiyorum çünkü etin kendine has tadını alamamak beni rahatsız ediyor. Bu yüzden iyi et seçmeye gayret ederim. Antrikot favorimdir zaten bilen bilir ve hafifçe yağlı olanı zaten makbuldür. Et pişirme teknikleri makalemde hepsinden bol bol bahsetmiştim göz atabilirsiniz.

Ama tavuk eti mevzu bahis olunca kesinlikle konu değişiyor. Elbette tavuk eti de farklılık gösteriyor birbirinden ama ayrım kırmızı et kadar belirgin değil diye düşünüyorum. Baharatlar ve sarmısak tavuğu ayrı bir boyuta taşıyor bu kesinlikle yadsınamaz. Sitemizde birçok tavuk tarifi bulabilirsiniz Et ve Tavuk Yemek Tarifleri kategorisine göz atmanızı öneririm. Ama önce aşağıdaki tarifi okumayı unutmayın…Çok lezzetli bir tarif yakalıyorsunuz buna emin olabilirsiniz. Tarifimiz 2-4 kişiliktir. Afiyet olsun..

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk kalça
  • 7-8 tane çarliston biber (2-3 tanesi kırmızı biber olabilir )
  • 3 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ( ev salçası olduğu için yemeğe ayrıca bir tuz eklemedim. Eğer siz normal biber salçası kullanacaksanız 1-1,5 çay kaşığı tuz eklemeniz yeterli gelecektir )
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı

1 – Tavukları küçük kuşbaşı şekliyle doğrayıp, bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla 3-5 dk. rengi değişene kadar soteleyin. Ardından tavukları bir tabağa alın

2- Aynı tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip küçük küçük doğradığınız biberleri sotelemeye başlayın.

3- Biberlerin rengi değişip yumuşadıktan sonra, biber salçasını tavaya ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin

4- Küçük küçük doğradığınız sarmısakları ekleyip 5-6 kez karıştırdıktan sonra tavukları tavaya ekleyin

5- Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını yarıma getirin ve küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra baharatları ekleyip karıştırın

6- Ardından sıcak suyu tavaya ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kısık ateşe getirin. Suyunu çekene kadar ağır ağır pişirdiğiniz tavuklar, lezzetlerine lezzet katacaktır. Tavuklar suyunu çektikten sonra tavuk sotenizi ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.


{ 2 comments… read them below or add one }

seda July 22, 2014 at 16:10

Yaptim Cok guzel oldu :) elinize sağlık

admin July 23, 2014 at 08:14

Afiyet olsun :) Sizin de elinize sağlık

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru