ŞEHRİYE ÇORBASI

by admin on 01/08/2012

Küçükken şehriye çorbasını çok severek yemezdik. Ama rahmetli annem ardından ödül olarak mutlaka kuru köfte ve patates kızartması hazırlamış olurdu:) Hey gidi günler hey…Küçükken sevmezdim ama uzun zamandır en favori çorbalarımdan bir tanesidir şehriye çorbası. Neden sevmezmişim şimdi anlam veremiyorum. Misss gibi bir şehriye çorbasının yerini ne tutar yahu. Bildiğiniz üzere şehriye çorbasını, arpa şehriye veya tel şehriyeyle yapabiliyorsunuz ama ben her zaman arpa şehriyeli olanını tercih ediyorum.

Bu güzel çorbanın tarifi,  videolu yemek tarifleri yapılacaklar listemizdeydi. Çok şükür montaj bitti sıcak sıcak karşınızda işte :) Önümüzdeki günlerde videolu yemek tariflerine devam ediyor olacağız – Bu işi sevdik sanırım :) -. Şu anda elimizde 3 tane daha tarif var montajlanmayı bekleyen. En kısa zamanda onları da tamamlayıp sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım tariflerimizin videolu şekilleri sizler için daha faydalı oluyordur. Her zaman olduğu gibi yemeğin yazılı şeklini videonun altında bulabilirsiniz. Kolay gelsin..


 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 5 su bardağı su veya et/ tavuk suyu
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsterseniz maydanoz

Yapılışı

1- Domatesleri yıkayın ve tencereye rendeleyin. Yağı ilave edin ve soteleyin

2- Sotelenen domatese pul biberi ekleyip karıştırın ve ardından suyunu ilave edin.

3- Su kaynamaya başlayınca tuzunu atın ve şehriyeleri ekleyin.

4- Şehriyeler yumuşayıp pişince çorbanız hazırdır. Ocağın altını kapatın, ince kıyılmış maydanozu katın ve tencenin kapağını kapatın.

5- Çorba biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Limon sıkarsanız daha bir lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Dilerseniz sotelediğiniz domateslerin üzerine şehriyeyi ekleyip beraber bir süre kavurduktan sonra su ilave ederek de pişirebilirsiniz.

Tavuk ya da et suyu kullanacaksanız yağı biraz azaltmanızda fayda var. Aksi taktirde çorbanız daha yağlı olacaktır.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru