KABAK TATLISI

by admin on 22/02/2013

Kış aylarının, en lezzetli tatlılarından birinin tarifini sizlerle yeni resmi ve daha düzenli tarifiyle tekrardan paylaşmak istiyorum. Çorbası ve böreği de yapılan bu güzel sebzenin tatlısı bizim evde çok sevilir. Kabak tatlısı tarifi aslında oldukça basit ama her yemekte olduğu gibi, malzemenin kaliteli olması çok önemli. Eğer bulabiliyorsanız Adapazarının bal kabağı oldukça meşhurdur onu kullanın . Havalar soğudukça kabaklar daha lezzetli hale geliyor aklınızda bulunsun.

Kabak tatlısı tarifleri genelde cevizli olmaktadır. Benim de kabak tatlısı tarifim de cevizli. Bence gerçekten birbirine çok yakışan iki lezzet. Kabak tatlısı, cevizli dışında özellikle Antalya tarafında tahinli yapılmaktadır. O da lezzetli farklı bir tad. Yolunuz düşerse denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun..

Malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • İhtiyaç olursa 1/2 çay bardağı su

Yapılışı

1- Bal kabağını ince ince dilimleyip kabuğunu soyun ( Kabağın kabuğunu soymak gerçekten maharet ister. Sağlam bir sebze kabuğu soyucu ile kabukları daha pratik soyulabiliyor ama bıçakla soyacaksınız lütfen dikkat hatta en güzeli kabuğu soyulmuş alın :)

2- Kabukları soyulan kabakları, bıçakla 3-4 parça olacak şekilde kesin ve bir tencereye dizin. Üstüne toz şekeri her yere gelecek şekilde gezdirerek ekleyin ve ocağın altını yakın.

3- Tencere kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın ve kabakların kendi kendine yavaş bir şekilde pişmesini bekleyin.

4- Eğer kabak sulanmadıysa ve pişmezse 1/2 çay bardağı suyu ekleyebilirsiniz. Kabaklar iyice yumuşayınca tatlımız hazırdır. Kabakları soğutun ve dövülmüş cevizle servis yapın.

Not: Kabakları sakın yıkamayın yoksa fazladan sulanmasına sebep olursunuz ve tatlınız güzel olmaz.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru