KOLAY LOKMA TATLISI

by admin on 20/08/2010

Bu tatlı tarifi, çok kolay bir tarif olduğu için, yıllardan beri özellikle Ramazanda sıklıkla yaparım. Çocuklarımın küçüklüklerinden beri severek tükettikleri bir tatlıdır. Umarım sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Üstü için tarçın veya hindistan cevizi

Şerbet Malzemesi

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 adet limonun suyu

Yapılışı

Yayvan bir kapta yumurtaları, unu, yoğurdu ve kabartma tozunu iyice karıştırıp çırpın. Hamurunuz krep hamurundan daha yoğun bir kıvamda olmalıdır. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatmaya başlayın. Şerbet çok yoğun olmamalı. Tam kıvamını yakalamak için şerbet kaynadıktan sonra bir kaşıkla az miktar şerbetten alın. Şayet elinize yapışıyorsa kıvamı tamam demektir. O zaman tencerenizi ocaktan alıp soğumaya bırakabilirsiniz

Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Bir yemek kaşığını yağa batırıp kaşığın ucuyla hazırlamış olduğunuz hamurdan küçük parçalar alarak kızgın yağa atın. Küçük toplar halinde olan hamurun bir tarafını kızartıp diğer tarafını çevirdiğinizde ocağın altını yarıma getirin. İki tarafı da kızardıktan sonra hamuru süzgeçle alıp hemen soğumuş olan şerbetin içine atın. 5 dk kadar şerbetin içinde kalan tatlıları çıkarıp üstlerine tarçın veya hindistancevizi dökerek servis yapın.

{ 5 comments… read them below or add one }

ferda July 10, 2012 at 15:25

walla kaç gndür arıyorm lokma tatlısının tarifini …
aslında daha önce yapmıştım ama unutmuşum , ama ben üzerine şerbet dökmedm şekerim bitmişti limonda yoktu bn de devam etmek zorundydım çünkü arkadaşlarımın ricası çok beyenmişilerdi bn şerbet yerin içine delik açtım we içine tatl kaşığıyla kremşanti doldurdum snra da kremşantinin içine de ceviz koydum sizde öle yapın inanın harika oluyor tatı damağmda kalmış walla….

admin July 10, 2012 at 18:29

Sanırım biraz profiterol gibi yapmışsınız :) Ben lokmaya bayılırım ama krem şanti ile açıkcası hiç denemedim. Tabiki denemekte fayda var eminim ki çok lezzetli oluyordur. Afiyet olsun..

jale May 1, 2015 at 13:30

Yoğurtlu lokma..Annem yaparken aşırdığım o güzel tat. Birazdan yapacağım vee…eminim çok neffis olacak. Teşekkürler.

MEHTAP February 23, 2020 at 17:10

Her yerde aradım bu tarifi annem yapardı içine ceviz ve limon kabuguda eklerdi hiç tarifini istemedim annemden hep o benim için yapardı ve annemi malesef kaybettim tarif için teşekkürler

admin March 2, 2020 at 07:28

Rica ederim. Başınız sağolsun

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru