ERİK REÇELİ

by admin on 16/09/2010

Bu günlerde mürdüm eriğini çarşıda pazarda bol bol bulabilirsiniz. Evinizde kolayca yapabileceğiniz sağlıklı, besleyici bir reçel tarifi. Ev yapımı reçelin tadının bir başka olduğunu bu tarifle anlayacaksınız. Afiyet olsun..

Malzemeler

  • 2 kg mürdüm eriği
  • 1,5 kg toz şeker
  • 5-6 tane karanfil
  • Yarım adet limonun suyu

Yapılışı

Bir tencereye yıkayıp çekirdeklerini çıkardığınız erikleri koyup üstüne toz şekeri ilave edin. Tencerenin üstüne bir tülbent koyup geceden sabaha kadar bekletin. Sabah olduğunda erik suyunu bırakmış olacak. Tencereyi ocağa koyun. Karanfilleri ekleyip kaynayana kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonra da ocağı orta ateşe getirin. Kaynadıkça köpükleri bir kevgir ile alın.

Bu şekilde 15 dakika erikleri kaynatmanız yeterli. Eğer çok koyu olmuşsa 1 çay bardağı kadar soğuk su ilave edip kaynatmaya devam edin. Reçek kıvamını alıp tencereden ocağı indireceğiniz zaman limonu sıkıp hafifçe karıştırın. Reçeliniz servise hazırdır.

Not : Eğer güneşli bir balkonunuz varsa reçeli çok daha az kaynatıp 1-2 gün güneşte bırakırsanız, reçeliniz daha diri ve daha parlak olacaktır. Bu reçeli kaymak veya krem şantiyle birlikte tatlı olarak da servis edebilirsiniz..

Sayın Ayşe Gürlük Cömert’in de bir tavsiyesi var. Reçelin köpüğünün gitmesi için yarım çay kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru