CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

by admin on 29/10/2010

Bağdat Caddesi ışıl ışıl , heyecanlı bir genç gibiydi bugün.. Geleneksel Cumhuriyet yürüyüşü Suadiye’den başlayıp Göztepe’ye kadar yapıldı. Cumhuriyetimizin 87. yılına yakışır bir ışıltı ve güzellikle bezenmişti… Bayrağını , kırmızı beyaz şapkasını, büyük Ata’mızın resimlerini kapan Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk’ün izinde olan binlerce kişi oradaydı… Hepimiz bugüne yaraşır bir şekilde şendik… Marşlar söyleyerek bayraklarla süslenmiş caddede coşkuyla yürüdü yüzler ve hatta binler.

Bu Kadıköy için 16 yıldır süregelen çok güzel bir gelenek.  Coşkulu bir yürüyüşün ardından Ata’mıza, şehitlerimize saygı duruşu,sonrasında hep bir ağızdan coşkuyla İstiklal marşı okundu. Ardından 16 yıllık geleneksel Cumhuriyet andı içildi hep bir ağızdan… Sonra da yine o muhteşem havai fişek gösterisi, genci yaşlısı herkesin  yüzünde o çocuk coşkusunu yaratan. Son olarak da eğlenceli ve coşkulu bir konser…

Bu coşkuyu kelimelerle anlatmak pek de olası değil aslında… Ülkesini , Ata’sını, Cumhuriyeti’ni seven her Türk vatandaşının hayatında en az bir kez bu yürüyüşe katılması, bu coşkuyu damarlarında hissetmesi gerektiğini düşünüyorum. Sevindirici olan Cumhuriyet yürüyüşünde gençlerimizin de Ata’mızın resmini omuzlamış , coşkuyla marşları haykırmaları idi.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun !

{ 1 comment… read it below or add one }

Hale Catalbasoglu November 12, 2010 at 16:51

Cumhuriyet bayraminiz sizinde kutlu olsun. Selamlar..

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru