PATATESLİ YUMURTA

by admin on 25/11/2010

Tatil kahvaltılarımızın vazgeçilmez tadı. Evimizde eskisi kadar yapılmasa da halen yapılmakta ve büyük bir coşku yaratmaktadır :) Tabi bu yemeğin olmazsa olmazları çay, mis gibi taş fırın ekmeği, peynir – tercihen keçi peyniri – ve zeytin. Basit ama bir o kadar da lezzetli olan bu yemek tarifini umarım beğenirsiniz..

Not : Kimi zaman değişiklik olması açısından yumurtasız da yapabiliyoruz. Patatesi pişirdikten sonra yumurta kırmayıp kekik ve biraz karabiber ekliyoruz ve o şekilde servis yapıyoruz. Onunda ayrı bir tadı oluyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim..

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy kızartmalık patates
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İstenirse üstüne karabiber + pul biber

Yapılışı

Patatesleri soyup, yıkayın ve küçük küp şeklinde doğrayın. Bir teflon tavaya yağı koyup hafifçe ısıtın ve doğranmış patatesleri ekleyin. Patateslerin her tarafı yağa bulanacak şekilde iyice karıştırın ve kızartmaya başlayın. Tüm patatesler pembeleşmeye başlayınca tuzunu ekleyin ve karıştırın. Patatesler kızarmaya başlayınca üstüne yumurtaları kırın ve yumurtaları yavaş yavaş patateslerle karıştırarak pişirin. Yumurtalar pişince artık servis yapabilirsiniz.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru