SAKLI LEZZETLER, IPHONE ve AKILLI TELEFONLARDA

by admin on 18/02/2011

Sanırım kimse bilgisayar teknolojisinin bu seviyeye gelebileceğini tahmin etmiyordu. Bundan 50-60 sene önce bir odaya sığdırılabilen ve neredeyse 4 işlemden başka birşey yapmayan bilgisayarlar, şimdi cebimizde hemde binbir özellikle. Hatırlıyorumda evimize ilk masaüstü bilgisayarını 1990 yılında almıştık. 386 DX 40 işlemci, 1 Mb Ram 100 Mb’da diski vardı. O zaman için iyi bir bilgisayardı tabiki :) O zamanlar internet erişimi yoktu. Bilgisayarla daha çok oyun oynanır ara sırada ödevler yapılırdı.

1998 yılı ilk internet erişimi sağladığımız yıldı. 56 K modemlerle çok gıcık çevirme ve sinyal sesleri arasında internete bağlanmaya çalışırdık. Analog telefon hatlar olduğundan günde minimum 5-10 kez hattan düşülürdü. Film,müzik dinlemek bir yana siteler bile doğru dürüst açılmazdı ama buna da şükür denirdi. İlerleyen yıllarda dijital telefon hatlarına geçmiştik de sayfalar açılabilir ara sırada radyo dinleyebilir hale gelmiştik. O zaman ki sevincimizi anlatamam :) Ama o telefon faturaları yok muydu.. halen acırız verilen o rakamlara

2000 yılına girilmesiyle hafiften laptop, notebook kavramlarıyla tanıştık. Tek tük bu cihazları görmeye başladık ama ne görme.. Abartmayayım ama orta halli bir ansiklopedi kalınlığında çok sesli orkestra havasında cihazlardı. Şimdi takoz gibi cihazlar diyoruz ama o zaman için süper cihazlardı.

2003 senelerinde Adsl furyası başladı. Ama gerçekten internet adsl ile çağ atladı. Sabit ücret kavramı en çok sevilen tarafıydı. Tabiki hız 256 K olarak başladı. Öncekinin hızının 4 katı !! Blog diye tabir ettiğimiz sitelerinde çoğunluğunun başladığı yıllardır bu yıllar.

İlerleyen yıllarda kablosuz internet erişimleri, laptop fiyatlarının ucuzlaması, akıllı telefonlar piyasaya sürüldü derkennnnn Steve Jobs bizleri Iphone ardından da Ipad ile tanıştırdı. Gerçekten tasarımlarıyla, teknik özellikleriyle oldukça iyi cihazlar.. Buna ek olarak iyi yapılan pazarlama aktiviteleriyle kalplerde yer edindiler cepler biraz hafiflese de :) Iphone&Ipad ile birlikte akıllı telefonlarda da büyük gelişmeler yaşandı. Tüm bunlara ek olarak ülkemizde devreye alınan 3G teknolojisi ile iyice mobil yaşama alışır hale geldik.  Sosyal paylaşım sitelerinin de talep görmesiyle artık heryerde online durumdayız ne mutlu bize :)

Lafı çok uzatmadan :) Artık Iphone & Akıllı telefonlarınızdan Saklı Lezzetler web sitesini sorunsuz olarak açabiliyorsunuz. Hayırlı ve de uğurlu olsun :)

Sevgilerimizle..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru