ÇITIR TAVUK

by admin on 22/06/2011

Uzun zamandır bir çıtır tavuk tarifi yazmak istiyorduk. Aslında oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifi bugüne kadar yayınlamamamıza şaşırıyorum :) Çıtır tavuk için bizim kullandığımız tarifte sadece galeta unu ve baharatlar var. Ama şöyle bir baktığınızda mısıt gevreği , mısır unu kullananlar, yumurtaya bulayanlar, sütte marine edenler, sarmısak katanlar vs. geniş bir yelpazede tarifler mevcut. Bu tarifi yayınlacağımız günlerde bir arkadaşımız Cajun baharatından bahsetti. Bir restaurantta yemiş olduğu Cajun baharatlı patateslerin oldukça lezzetli olduğunu söyleyince ister istemez konuyu araştırmaya başladık :)

Cajun baharatı internetten araştırdığım üzere Amerika Louisiana eyaletinin neredeyse milli baharatıymış. Aslında Amerika’nın güney kesiminde yer alan bu eyaletin tavuk tariflerinin çok ünlü olduğunu duymuştuk ama Cajunla yaptıklarını bilmiyorduk. Eminim farklı baharatlarda  kullanıyorlardır.

Sonuç olarak Cajun baharatını tavukla denedik ve  tavuğa gerçekten ayrı bir lezzet kattı. Ama biraz tuzlu dolayısıyla karışıma ayrıca tuz eklemedik. Cajun baharatını biz metro’da bulduk diğer marketlerde var mıdır bilemiyoruz. Ayrıca baharatın üstünde bir tavuk tarifi mevcut onu da yaptık ancak oranları biraz ayarlamak gerekiyor. Bilahere onun da tarifini sizlerle paylaşıyor olacağız. Afiyet olsun..

Malzemeler

  • 800 gr tavuk göğsü
  • 7 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı cajun baharatı
  • Kızartmak için yağ

Yapılışı

1- Tavuk göğsünü ortadan ikiye kesin

2- Her bir parçayı kalem kalem kesin

3- Cajun baharatıyla karıştırdığınız galeta unuyla tavukları iyice karıştırın

4- Tavaya çok az yağ  koyun ve yüksek ateşte yağı kızdırın. Ardından tavukları koyun ve isteğinize göre çok çevirmeden kızartın

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru