KIZILCIK ŞURUBU

by admin on 22/09/2011

Herşeyin hazırına çok alıştık maalesef. Portakal suyu, elma suyu, erik reçeli, konserveler vs. vs birçok şey elimizin altında.. Git markete herşey emrinize amade. Hazır olsun tabiki, günümüz iş koşullarında elbette herkes memnun olacaktır ancak raf ömrü 1-2 sene olan bir ürünün, içinde katkı maddesinin olmayacağını düşünebiliyor musunuz ?

Düşünmüyoruz tabiki, herkes çok net biliyor ki katkı maddesi insan sağlığına za-rar-lı.. Ne yapacağız peki o zaman ? İş hayatı zamanın çoğunu alıyor, yemek hazırlamaya zaman yok ama sağlıklı beslenmek gerekiyor nasıl olacak bu iş ? Belki zor bir organizasyon olacak ama yemek yapmayı seven, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ev hanımları organize olsa ve çalışan kesim için sağlıklı ve ekonomik menüler hazırlasalar nasıl olur acaba ? Bence süper ötesi birşey olur. Ama olursa böyle bir organizasyon lütfen çok tutuldu diye fiyat artışı yapmayın :) pastane kökenli yeni yetme yemek mekanları gibi… Bir tabak yemek! yahu altı üstü yemek 2 tavuk parçası, 3 domates parçası vs vs 14 TL ama janjanlı :)

Ne geliyorsa başımıza janjandan geliyor zaten. Görünüm iyi olsun da gerisi önemli değil.. Neyse nerden nereye geldik :) Eskiden dışardan çok az şey alırdık. Rahmetli annem birçok şeyi evde yapardı kompostolar, şerbetler, tatlılar, tuzlular. Elbette zamanı vardı ki yapıyordu. İnanılmaz lezzetli, sağlıklı yiyeceklerle beslendik çok şükür. Bizim zamanımızda hepimizin anneleri bu şekildeydi çalışan anneler de dahil. Adına zamansızlık deyin veya tembellik.. hazıra alışmış durumdayız bu çok net. Ama çocuklarımız da bizler gibi iyi besinlerle büyümeyi haketmiyor mu ? Bence ediyor.

Tam mevsiminde olduğumuz kızılcığın, yapımı oldukça basit olan şurubu, hafif ekşi & iç ferahlatıcı tadıyla oldukça lezzetli bir içecek. Vücut direncini arttıran ve antioksidan etkisiyle vücuda oldukça faydalı olan bu meyveyi, gerek içecek şeklinde, gerekse meyve olarak tüketmekte fayda var.

Faydaları için http://tr.mydearbody.com/sifali-bitkiler/kizilcik.html

Malzemeler

  • 1 kg kızılcık
  • 10 su bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı

1- Kızılcıkları ayıplayıp iyice yıkayın

2- Bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın.

3- Şerbet kaynadıktan sonra kızılcıkları ilave edin

4- Kızılcıklar yumuşayıp iyice pişene kadar – takribi 25-30 dk – şerbeti kaynatmaya devam edin

5- Daha sonra bir tel süzgeçle kızılcıkları süzün ve süzgeçte kalan kızılcıklar bir tahta kaşık yardımcıyla bastırarak içininde şerbete geçmesini sağlayın. Şurup hazırdır

6- Şurup konsantre bir vaziyette olduğu için mutlaka belirli bir ölçüde su ile karıştırmanızda fayda var. Yoksa çok şekerli ve aromalı gelecektir. Yarı şurup yarı su şekliyle soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru