BEZELYELİ HAVUÇLU PİLAV

by admin on 04/01/2012

Bırakın yemek için yapmayı, sadece görüntüsü için bile yapılabilir bu yemek :) Hani derler ya yemek önce göze hitap etmeli gerçekten de öyle. Bu yemek gerçekten de göze hitap eden yemeklerden bir tanesi. Resmini çekerken de çok zorlamadı kerata bizi :) Görüntüsünün yanısıra oldukça lezzetli olan bu yemeği her zaman değil ama ara ara canınız mis gibi bir pilav çektiğinde yapmanızı öneririz. Malum beyaz pirinç yasaklı listesinde.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye konservesi(haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı sıcak su

Yapılışı

1- Pirinci yıkayın ve sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.

2- Tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp ardından , temizleyip, küçük küpler halinde doğradığınız havuçları soteleyin.

3- Havuçlar hafifçe kızarınca 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Su kaynayınca tuzunu atın ve süzüp yıkadığınız pirinci ilave edin.

4- Ocağı altını tama getirin ve pilavı pişirmeye başlayın.

5- Pirinçler suyunu çeker gibi olunca ocağın altını kısın.

6- Bezelyeleri süzün ve yıkayın. Pilavımız pişince bezelyeleri tencereye katın ve iyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.

7- Pilavımızı dinlendiğinde bezelyeler de pişmiş olacaktır. Takribi 15 dk sonra pilavınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

{ 2 comments… read them below or add one }

meltem isik August 28, 2013 at 19:00

Bezelyeyi haslayin yazmayi unutmussunuz . Ben farkettim ama bilmeyenler olur diye soyluyorum :) guzel tarif afiyet olsun ;)

admin September 3, 2013 at 08:37

Merhaba teşekkürler ilginiz için :) Malzemeler kısmında konserve bezelye diye yazmışım ama dediğiniz gibi belki anlaşılmayabilir haşlanmış ibaresini ekliyorum. İyi günler

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru