SUSAMLI,HAŞHAŞLI, ÇÖREK OTLU ÇUBUKLAR

by admin on 08/07/2013

Herşeyden önce, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının, hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu güzel ayın vermiş olduğu manevi huzuru, bereketi, insanları birleştirici etkisini, başka zamanlarda yakalamak çok zor sanırım. O yüzden bu günleri iyi değerlendirmekte fayda var.

Beni ve Saklı Lezzetler yemek atölyesinin son durumunu merak edip, mesajlarını ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlara çok teşekkür ediyorum. Aslında Ramazan ayı ile birlikte atölyemizi işler hale getirecektik ama maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı. Mutfak biraz gecikti, belediye ruhsatı almak için itfaiyenin istedikleri cihazları taktıralım derken zaman geldi geçti. Ama sağlık olsun diyorum. Sonucunda herşeyiyle prosedürlere uygun bir yer açmak istiyorum. Bize bürokrasi gibi gelen bir çok istenen belge, araç, teçhizat’ın mutlaka bizlerin sağlığı ve güvenliğine uygun olduğunu düşününce anlıyor insan.

Aslında bir resimde paylaşmayı istiyordum ama biraz daha tamamlansın öyle paylaşacağım. Sanırım 10 güne kadar artık atölyeyi açabiliriz diye düşünüyorum bakalım zaman gösterecek :)

Bu kadar laftan sonra pratik, lezzetli, çay saatinde, soğuk içeceklerin yanında atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz güzel bir tarifi paylaşmak istiyorum. Ramazanla birlikte birçok tarif yayınlıyor olacağım. Bizi izleyiniz lütfen :)

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • Susam-haşhaş-çörek otu veya ayçekirdeği içi

Yapılışı

1- Milföy hamurlarını birer parmak kalınlığında uzun parçalar şeklinde kesin.

2- Yumurtayı çırpın ve bu şeritlere sürün.

3- Şeritleri ister tek tek bükerek , isterseniz 2 tanesini birbirine dolayıp bükerek susam,çörek otu, haşhaş ya da ayçekirdeğine bulayın.( Hafif yumuşamış hamurlar daha iyi bükülüyor.)

4- Bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 C ‘lik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

5- Her tür meşrubat ve içeceğin yanında servis yapabilirsiniz..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru