KAKAOLU KEK

by admin on 07/11/2013

Sanırım kek yapmaya çalışıp da, sorun yaşamayan kimse yoktur. Bakarsınız bazen mükemmel kabarır, bazen kabarmaz, bazen yumurta yumurta kokar, bazen fırın üstünü yakar bazen bazen bazen… Artık bunlara son :) Aşağıdaki tarife birebir uyduğunuzda  evde ailenize, misafirlerinize çok lezzetli bir kakaolu kek yapacağınıza eminim :) Afiyet olsun..

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Min. 2-3 saat önce buzdolabından çıkartılmış olmalı )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

1- Krema kıvamı alıncaya kadar, şeker ve yumurtaları en yüksek devirde mikserle iyice çırpın. ( Takribi 6-7 dk )

2- Ardından sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. 1-2 dk çırptıktan sonra yoğurdu ekleyin ve tekrardan 1-2 dk. daha çırpın.

3- 2 bardak unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini eleyerek bu karışıma ekleyin. Ve kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. ( Burada mikser kullanılmaması gerekiyor. Normalde un, kabartma tozu eklendikten sonra hamuru çok fazla karıştırmamak gerekiyor. )

4- Elde ettiğimiz harcı eşit miktarlarda 2 kaba bölüştürün. 1 tanesine geriye kalan unu yine eleyerek ekleyip, kaşıkla karıştırın ve içini margarinle yağladığınız kalıba dökün.

5- Diğer karışımın içine de kakaoyu ekleyip yine kaşıkla hafifçe karıştırıp, kek kalıbının üzerine ilave edin.

6- Önceden ısıtılmamış 175 C’lik fırında 30 dk, sonrasında fırının ısısını 150 C yapıp 10-15 dk. pişirin. Fırından fırına değişmekle takribi olarak 45-50 dk’da pişmesi gerekiyor. Ardından klasik test yöntemi olan bıçak, kürdan vs. yardımıyla kekin çiğ kalmadığından emin olup fırının kapağını aralık tutup ( keki hemen çıkarmayın yoksa kekiniz sönecektir ) yavaş yavaş soğumasını sağlayın

7- Kekiniz ılıkdıktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapınız.


Google

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru