ACILI EZME

by admin on 15/04/2014

Uzun zamandır yoğunluktan yazamadım arayıp soran, mesaj gönderen dostlarımıza çok teşekkür ederim. Acılı ezme bir başlangıç olsun inşallah :) Aslında aklım fikrim hep videolu yemek tarifleri yayınlamakta – gerçi youtube’da kapandı ama :) – Görerek bir takım şeylerin daha iyi anlaşılacağı aşikar ama işte ah zaman zaman :( Bırakın videolu tarifi, normal tarif bile yayınlayamaz oldum. Ama ne olursa olsun Saklı Lezzetlerde geçte olsa güçte olsa her daim birşeyler eklenecek.

Hani derler ya terzi kendi söküğünü dikemez diye aslında aynı durumdayım :) Sabahtan akşama kadar koca mutfak elinin altında, yemek işiyle uğraşıp da tarif yazamıyor musun kardeşim :) pes yani demeyin hakkaten olmuyor hatta akşama ne yiyeceğiz derdine bile düştüğümüz zamanlar olmuyor değil.

Özellikle Saklı Lezzetler’in yemeksepetine dahil olmasıyla işler çok şükür biraz daha yoğunlaştı. Yemek Sepeti sayfamız  E tabi bununla birlikte ürünlerimizi uzak diyarlara gönderebilelim derken bir arkadaşımız işe başladı. Bostancı, Erenköy, Kozyatağı, Küçükyalı, Suadiye derken bayağı bir yeri kapsamış olduk :)

Ürün çeşidini arttıralım, müşterilerimizden gelen siparişleri karşılayalım, aman en güzelini yapalım, aman en tazesini yapalım derken blog’a pek zaman kalmadı. Yorucu ama bir o kadar keyifli bir iş yemek yapmak , eğer bu tutkuya sahipseniz.

Çok gevezelik yaptım şimdi gelelim tarifimize.. Malum Acılı Ezme gerçekten tazeyse tadından yenmeyecek bir yiyecek. Genelde kebapçılarda geliyor ama eğer beklemişse domatesin tadının değişmesi, soğanın acımış olması vs. tam bir hayal kırıklığı olabilir. Bugün hazırlarken düşündüm de gerçekten oldukça sağlıklı, ferahlatıcı bir yiyecek. Adının meze olmasına bakmayın her daim sofralarda bulundurulması gereken bir lezzet. Bu tarifimizden yaklaşık 500 gr acılı ezme çıkıyor.  Güzel bir ana yemeğin yanında çok rahat 3-4 kişiye yeterli gelecektir. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber (köy biberi de olabilir )
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 1/3 bağ nane

Yapılışı

1- Soğanları küçük küçük küp doğrayıp 1 çay kaşığı tuzla iyice ovun. Ardından suyunu sıkıp soğanları bir kaba koyun.

2- Salatalık ve biberleri de aynı şekilde küçük küçük küp şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyin

3- Domatesi iri rendeden geçirip diğer malzemelerle karıştırın. ( İsterseniz domatesin fazla suyunu sıkabilirsiniz )

4- Zeytinyağını bir kaseye koyun ve içine salçaları ekleyin. bir kaşık yardımıyla eze eze iyice karıştırın. Yaklaşık 15 dk’ yağda bekletin. Ara ara karıştırın. Bu şekilde salçanın çiğ tadının gitmesini sağlıyoruz. Yağlı salçalı karışımı da malzemelere ekleyin

5- Tüm malzemeleri karıştırın ardından üstüne nar ekşisi ile ince ince kıydığınız maydanozu , naneyi ve tuzunu ekleyip bir kere daha karıştırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru