Hatay Yöresinin Geleneksel Lezzetleri Hataykoy.com’da

by admin on 16/05/2017

Hatay yöresine ait doğal ürünleri bulabilmek her zaman kolay olmuyor. Süt ürünlerinden salça ve soslara, geleneksel zeytinyağından dalından sebze ve meyvelere, kahveden sabuna ve Hatay’ın meşhur künefesine kadar birçok yöresel ürünü Hataykoy.com internet sitesinde bulabilirsiniz.

 Hatay, toprak zenginliğine bağlı olarak geniş bir yöresel ürün çeşitliliğine sahiptir. Güneşte kurutulan Hatay domates ve biber salçaları, Hatay’ın halhalı zeytinlerinden elde edilen soğuk sıkım Hatay zeytinyağı, salamura yaprak, baharat çeşitleri, çökelek, biber salçası ve Hatay’ın eşsiz baharat harmanıyla yoğurulan sürk çeşitleri gibi daha birçok meşhur lezzetin adresi Hataykoy.com, farklı ödeme seçenekleri ile alışverişinizi yapabilmenize olanak sağlıyor.

 Hatay yöresinden doğal ürünleri adresinize kadar getiren Hataykoy.com, yörenin meşhur yemeklerinin de sanal mağazası. Cevizli ve sade kömbe, Hatay kahkesi, Hatay’ın meşhur kaytaz böreği, Hatay künefesi ve künefe malzemeleri, biberli ekmek gibi Hatay yöresinin en çok bilinen geleneksel lezzetlerini Hataykoy.com ile satın alabilirsiniz.

 Hataykoy.com’daki domates salçaları, Hatay yöresinde yetiştirilen domateslerin katkısız şekilde, geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde ediliyor. Hatay’ın tatlı ve acı biber salçalarının hazırlığında, Ağustos ayının sonlarına doğru iyice kızaran ve olgunlaşan biberlerler kullanılıyor. Temizlenen ve yıkanan biberler güneşte kuruduktan sonra öğütücülerde öğütülüyor ve geniş bir tepside güneş altında kurutuluyor.

 Hatay zeytinyağının hazırlığı ise Kasım ayında hasat zamanı geldiğinde başlıyor. Hatay yöresine ait olan halhalı zeytinler ağaca ve dallarına zarar vermeden tek tek elle toplanıyor ve geleneksel usullerle ezilerek, yine geleneksel yöntemlerle yağı alınıyor. Zeytinyağı titizlikle şişelenerek kapınıza kadar getiriliyor. Yöresel ürünler arasında değerli bir yere sahip olan Hatay zeytinyağını sağlıklı yemeklerinizde, salatalarınızda kullanabilirsiniz.

 Mutfağınızda yer verebileceğiniz ve sevdiklerinize hediye edebileceğiniz Hatay yöresine ait lezzetler, sabun ve bakım ürünleri, bahçeden ve dalından sebze meyveler, turşu çeşitleri gibi yöresel ürünleri Hataykoy.com online mağazası ile adresinizde teslim alabilirsiniz. Hataykoy.com siparişlerinizde online kredi kartı, banka havalesi, kapıda nakit ödeme gibi farklı ödeme seçenekleri de sunuyor.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru