SÜTLAÇ

by admin on 10/06/2010

Kayınvalidemin sütlacı çok lezzetli olurdu. Ben de ondan öğrendiklerimi kendi bildiklerimle harmanlayarak kendime özgü bir sütlaç tarifi oluşturdum. Şu anda torunum Batuhan sütlacıma bayılıyor :) Umarım siz de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • Toz tarçın ( isteğe bağlı – üstünü süslemek için )

Yapılışı

Sütü bir tencereye  koyun. İçine 2 su bardağı soğuk suyu ilave edip kaynatmaya başlayın. Süt kaynadıktan sonra toz şekeri katın. İyice karıştırıp yıkamış olduğunuz pirinçleri ve tuzu ekleyip ocağın altını yarıma getirin. Pirinçler iyice yumuşayıp süt katılaşmaya başlayınca kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sulu bir sütlaç arzu ediyorsanız 4 su bardağı sıcak suyu sütlacın içine katın, eğer daha katı bir sütlaç isterseniz sadece 2 su bardağı sıcak suyu sütlaca katıp iyice karıştırın. 2-3 dk kaynadıktan sonra kaselere böldükten sonra bir müddet soğutup servisinizi yapın. Üzerine tarçın dökerek sunabilirsiniz.

Not: Sütün taşmaması için tencerenin içinde büyük metal bir servis kaşığı veya kepçe bırakabilirsiniz.

{ 2 comments… read them below or add one }

Sevgi June 11, 2010 at 20:04

Sütlaca tuz atıldığını ilk kez duyuyorum. Sitenizin sıkı takipçisi oldum.Merakla yeni tariflerinizi bekliyorum. Ellerinize sağlık….

admin June 11, 2010 at 20:59

Teşekkürler Sevgi sitemizi beğendiğine çok memnun oldum :) Sütlaç’a tuz katılmasının sebebi, şekerin sütlaçtaki iç bayıcı tadını dengelemektir. Tıpkı zeytinyağlı yemeklerde tuzun yanında 1 kesme şeker atılması gibi..

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru