YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

by admin on 19/03/2011

Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil köy biberi ( çarliston biber de olabilir )
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

1- Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın

2- Haşlanmış mercimekleri süzün ve sudan geçirin

3- Bir tencereye eklediğiniz zeytinyağında, piyazlık olarak doğramış olduğunuz soğanı sotelemeye başlayın. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin ve iyice karıştırın.

4- Biberler solunca salçayı ekleyin ve tekrardan karıştırın. Ardından haşlanmış olan yeşil mercimekleri tencereye ekleyin

5- Salçayı malzemelere iyice yedirene kadar iyice karıştırın. Pulbiber, kırmızı biber ve karabiberi tencereye ekleyip 2-3 dk. kadar karıştırarak pişirin

6- Tencerenin içindeki malzemenin üstünü 2 parmak kadar aşacak şekilde soğuk su ilave edin. Malzemeleri tekrar karıştırıp orta ateşte yemeği kaynamaya bırakın

7- Yemek kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekince yemeğiniz hazır demektir – yemeğin üstünde 1 parmak kadar suyunun olması kıvamı için yeterlidir –

Yemekte tane karabiber öğütülerek kullanılmıştır. Yemeği servis yapacağınız zaman, üstüne karabiber veya kimyon ekebilirsiniz.


{ 22 comments… read them below or add one }

Tarık February 12, 2013 at 18:08

Yemek yapmaktan pek anlamam. Buradaki tarifleri harfi harfine yaptım, 10 numara bir mercimek yemeği çıktı ortaya. Teşekkürler.

Tariflerin sonuna, bu yemekle nasıl bir menü yapılır, hangi yemeklerle birlikte güzel gider vs de eklerseniz güzel olur.

admin February 13, 2013 at 09:38

Teşekkürler Tarık bey :) Menü önerilerinin olmaması bir eksilik haklısınız. Aslında bunun için bir başlangıç yapmıştım ama halen tamamlayamadım. Ne pişirsem diye bir link yaratmıştım belki gözünüze çarpmıştır. Şimdilik içi boş ama sizin vesilenizle bu çalışmayı biraz hızlandıracağım. Teşekkürler..

Gulseren May 9, 2013 at 18:53

Tarifinizin sonucu gayet basarili oldu. Yanina eriste pisiriyorum.eminim iyi bir ikili olurlar.

admin May 9, 2013 at 21:09

Yanına birşey yakıştırılması anlamında çok kolay bir yemek değil aslında ama erişte iyi seçim olmuş :) Biz de bu yemeği genelde salata ile tüketiyoruz özellikle çoban salatanın yakıştığını düşünüyorum. Afiyet olsun

Koray June 12, 2013 at 22:35

Yemek yapmasını bilmezdim… İnsan mecbur kalınca öğreniyormuş.. İnanın sitenizdeki yemek tarifleri sayesinde sürekli bisküvi ve makarna yemekten kurtuldum.. :) Yani durumum o kadar vahimdi ki; Bir gün salçalı makarna, ertesi gün peynirli maydonozlu makarna, ertesi gün ketçaplı mayonezli makarna, ertesi gün yine makarnaydı :) Bazen bisküvi gofret… Buradaki yemek tarifleri çok işime yaradı. Teşekkür eder, saygılarımı sunarım..

admin June 13, 2013 at 07:04

Ben teşekkür ederim bu kadar samimi bir mail gönderdiğiniz için :) İnanın çok mutlu oldum tariflerimizi beğenmenize, işinize yaramasına. İnşallah bundan sonra paylaşımlarımız artarak devam edecek. Sevgilerimle..

Ismail June 21, 2013 at 18:20

Tarifi Yaptim damak tadina göre yagini biraz daha fazla Tuzunu biraz daha fazla atabilirsiniz icine kattigim 5 dis sarimsakve bir cay kasigi kimyonla lezeti enfes oldu arkadaslar resmen Parmaklarini yediler :D :D

admin June 24, 2013 at 12:21

Afiyet olsun :)

deniz July 15, 2013 at 14:52

Mercimek yemeğinin yanına en iyi bulgur pilavı yakışır. Benim bu gün için seçimim de bu oldu, ancak ben mercimek yemeğini kıymalı ve bibersiz yapıyorum. Sizin tarifinizi de deneyeceğim. Ellerinize sağlık

beloş September 2, 2013 at 12:44

mercimek yemeği pişmek üzereyken bir avuç kadar da erişte makarna yada hazır paket satılan yıldız şehriye atın nefis oluyor ve örüntüde şahane :)

admin September 3, 2013 at 08:40

Bu şekilde sanki kesme çorbasını andırdı gibi ama zaten yemeklerin en güzel tarafı istediğimiz gibi şekillendirebilmemiz değil mi ? Bir okuyucumuz da mesela kimyon ekleyince güzel olduğunu söylüyor. Ben mesela bazen yemeğin üstüne pul biber ekliyorum nefis oluyor. Nasıl hoşunuza giderse. Bu arada kesme çorbasını andık. Tarifini okumak isterseniz burada : http://www.saklilezzetler.com/2010/11/04/kesme-corbasi/

ayşe October 3, 2013 at 14:57

yeşil mercimeği önceden haşlamaya gerek yok sıcak suda 15 dk. bekletseniz yeter çabuk pişiyor vitamin kaybı olmaz

gazi October 3, 2013 at 16:09

İş için yurt dışına çıktım. Her yerde yiyemiyorsunuz malum. Sayenizde 32 yaşından sonra yemek yapmaya başladım. Mercimek, kuru fasülye çokda güzel oldu. Teşekkür ederim.

admin October 8, 2013 at 07:57

Ne mutlu bize yardımcı olabildiysek :) Ellerinize sağlık..

osman December 8, 2013 at 13:01

ilk kez doğru düzgün bir türkçeyle yemek tarifi okudum. aynı şeyi iki kere yaptırmıyor, iş sıralamasında çelişki yok, haşlama-kızartma ve pişirmenin farklı şeyler olduğunun bilincinde… kısacası yemek yapma konusunda hiç bir şey bilmeyenler için düşünülmüş harika tarif… iki tabak yemek için eve ana bacı kadın kız çağırmam gerekmiyor artık. teşekkürler.

admin December 9, 2013 at 23:33

Ne diyeceğimi bilemedim :) Zahmet edip üşenmeden, böylesine güzel bir yorum yazdığınız için esas biz teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince anlaşılır tarifler yazmaya çalışıyoruz sizlere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Sevgilerimizle..

suskuun88 January 3, 2014 at 18:25

yemek tarifi için sağolun ama riviera zeytin yağı diyerek reklam yapmaya çalışmışsınız ama sağlık bakanlığının yasakladığı markalardan biridir kendisi umarım onuda biliyosunuzdur..bunu öğrenmek için biraz haber takibi yapmak yeterli olur..

admin January 3, 2014 at 21:52

Sevgili Samet, tarifimizi okuduğunuz için siz sağolun. Bilginiz olsun diye yazmak istedim Riviera bir marka değil bir zeytinyağı türüdür :) Sıcak yemeklerde bu türü kullanıyoruz birçok markanın var zaten. Eğer reklam yapmaya çalışsak zaten marka ismi verirdim hatta veriyorum Komili, Yudum, Kristal vs :) Sanırım yanlış anlaşılma oldu. Eğer sağlık bakanlığının yasakladığı bir marka varsa iletirseniz de ziyaretçilerimizle paylaşırız..İyi günler

piri January 25, 2014 at 16:59

Hersey cok güzel fakat tariflere ortalama ne kadar zamanda yapılacağını eklerseniz daha güzel olur benim düşüncem. ..

admin January 30, 2014 at 14:20

Teşekkürler düşüncenizi paylaştığınız için. Dediğiniz gibi eminim güzel olacaktır. Önümüzdeki günlerde site için bir takım farklılıklar yapacağız bu konuyu da notlarıma ekliyorum. Çok teşekkürler, iyi günler..

Ayçe July 16, 2014 at 14:35

Riviera zeytinyağının işlenme türüdür. Sıcak kullanacağınız yemeklere ve kızartmalara uygundur. Sızmayı ise herşeyde kullanabilirsiniz. Dolayısıyla burada reklam yapma gibi bir durum yok.

admin July 16, 2014 at 15:40

Ağzınıza sağlık :) Teşekkürler..

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru