HELLİM PEYNİRLİ SALATA

by admin on 26/03/2012

Peynir deyince benim için akan sular durur :) Mümkün mertebe bulabildiğim tüm peynir çeşitlerini denemeye çalışıyorum. Çalışıyorum ama market markalarının yapmış olduğu peynir çeşitleri artık keyif vermiyor, orjinalini denediyseniz. O yüzden hep yöresinden bir şekilde tanıdıklar vasıtasıyla orjinalini almaya çalışıyorum. Aradaki fark inanılmaz hem lezzet hem fiyat olarak.

Hellim peyniri de benim için favori peynirlerden bir tanesi. Erzincan tulum peyniri gibi, parmesan gibi , Bergama tulumu gibi, dil peyniri gibi, Ergani peyniri gibi , Hatay peyniri gibi , Ezine peyniri gibi, koyun/keçi peyniri gibi vs. vs diyorum ya peynir canavarıyım :) Zaten birçoğunuz biliyorsunuzdur, Hellim peynirini en güzel tüketme şekli teflon tavada kızartmak ve sıcak sıcak yemek hakkaten müthiş bir lezzet. Normalde marketlerde bulduğumuz markalardan alıyorduk lezzetli güzel kahvaltılarda gidiyor vs vs. Daha sonrasında bir tanıdığım Kıbrıs’tan sağolsun getirmiş arada gerçekten çok fark vardı. Zaten ondan sonra marketten Hellim peyniri alamadım – iyi mi kötü mü oldu bilmiyorum ama – Kıbrıs’a giden biri olsun da sipariş verelim diye bekliyoruz iyi mi ? :)

2 türlü tüketiyoruz Hellim peynirini. Ya kahvaltıda kızartarak ya da salatalarda.. Her türlü çok güzel oluyor ama farklı vasyasyonlar denemek isterseniz ekşisözlük ahalisi bayağı farklı alternatif üretmiş burada

Her türlü güzelsin Hellim :) Afiyet olsun..

Malzemeler

  • Salatalık malzemeler( marul, maydanoz, roka, tere, yeşil soğan vs. )
  • 150-200 gr. hellim peyniri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 tane cherry domates

Yapılışı

1- Yeşillikleri ayıklayın,yıkayın ve kurutun.

2- Peyniri 1/2 cm. kalınlığında dilimleyin.

3- Yeşillikleri iri iri elinizle parçalayın ve bir kaseye koyun

4- Zeytinyağı,tuz ve limon suyunu iyice çırpın.

5- 1 tatlı kaşığı zeytinyağında, hellim peynirlerini arkalı önlü kızartın.

6- Kızaran peynirleri yeşilliklerin üstüne dizin ve üstüne zeytinyağlı sosu gezdirin.

7- En üste 2’ye böldüğünüz domatesleri yerleştirin ve peksimet ya da galeta ile servis yapın.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru