DALYAN KÖFTE

by admin on 18/06/2013

Son zamanlardaki yoğunluğumdan dolayı, maalesef  yemek tariflerini daha seyrek ekleyebiliyordum. Ama inanın işlerden dolayı kafamı uzun bir süre kaldıramadım . E tabi tatlı yorgunluklar bunlar, uzun zamandır planladığımız, hayata geçirmeyi planladığımız çok ama çoook güzel bir gelişme bizler için:) Bu yüzden içim içime sığmıyor desem yeridir.

Yaklaşık 3 senedir devam eden Saklı Lezzetler, çok yakında, uzun zamandır hayalini kurduğumuz yapısına kavuşuyor inşallah. Cafe olarak düşündüğümüz ama sonrasında bir hazır yemek üretim yeri olarak hayata geçmesine karar verdiğimiz Saklı Lezzetler Gıda kuruldu ve çok yakında sizlerle buluşacak. Öncelikli olarak Bostancı ve Kozyatağı semtlerinde hizmet verecek olan yeni yerimizin tamamlanmasıyla, gelsin börekler, zeytinyağlılar gitsin sarmalar, tatlılar diyeceğiz inşallah :) Daha çok paket ( internet ve telefon ile )ve gel al servis düşündüğümüz bu yapıyla umarım sizlere çok iyi hizmet verebiliriz.

Şu anda ne durumdasınız derseniz, bugün Tarım Köyişleri Bakanlığı’na ruhsat için başvurumuzu yapacağız. Bu bizim için gerçekten çok önemli bir kavram. Üretim yapan irili ufaklı tüm firmaların bakanlık onaylı bir yapısı olması gerekiyor. Buna ek olarak Haccp belgesi için yine başvurumuz olacak. Temiz, sağlıklı ve lezzetli bir üretim için gerekli herşeyi yapmaya çalışıyoruz.

Ardından belediye ruhsatı ve mutfağımızın siparişi geldikten sonra artık açıldık diyebileceğiz.

Bundan sonra ne değişiklikler olacak derseniz , Yine blogumuz yola devam edecek hatta çok daha etkin bir şekilde. Videolu tariflere kesinlikle devam edeceğiz. Bunun dışında artık fiziken bir mekanımız olacak ne zaman isterseniz artık uğrayabilirsiniz, Yerimiz çok büyük değil ama belki eğitim düzenleyeceğiz ne bileyim yapmayı istediğim birçok şey var sizlerle paylaşımımızı daha da arttırmak adına. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Bugün yine klasik tatlarımızdan olan Dalyan Köfteyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnanılmaz bir lezzet söylemeye gerek yok aslında. Şimdiden afiyet olsun

Malzemeler

  • 800 gr. kıyma ( döşten 2 defa çektirilecek )
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 dilim bayat ekmek
  • 1/2 çay bardağı bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 adet yumurta haşlanacak
  • 2 adet orta boy havuç
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

1- Kıymayı bir kaba koyun. Islatıp yumuşadıktan sonra suyunu sıktığınız ekmekleri elinizle küçük küçük parçalayıp kıymaya katın. Rendelenmiş soğanı, küçük kıydığınız maydanozları, 1 adet yumurtayı, baharatları, tuzu ve suyu ekleyip kıymayı iyice yoğurun

2- Tabanını yağladığınız bir fırın tepsisine kıymayı her yer eşit olacak şekilde yayın

3- Kıymanın ortasına boylamasına olacak şekilde, uzun ince kestiğiniz haşlanmış havuçları, bezelyeleri ve yumurtaları bütün olarak yerleştirin

4- Kıymayı her iki ucundan tutup ortadan birleştirin. Bu şekilde kıymanın içinde malzemeler rulo hale gelmesi gerekiyor. Bileşim yerlerini elinizle biraz düzelttikten sonra üstüne çırpılmış 1 yumurtayı sürüp, önceden ısıtılmış 180 C’lik fırında 40-45 dk pişirin.

5- Dalyan köfteyi çıkarmanıza yakın, bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, 1.5 yemek kaşığı salçayı kavurun, üstüne 1 su bardağı su ekleyip sosu kaynamaya bırakın malzemeler iyice karıştıktan sonra sosu ocaktan alıp, fırın tepsisindeki dalyan köftenin üstüne dökün ve o şekilde 5 dk. daha pişirin.

6- 5 dk sonra dalyan köftemizi fırından alıp kenarda dinlenmeye bırakın. 10-1-5 dk kadar dinlendikten sonra dilimleyerek yanında patates püresi vb. garnitürlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru