AYVA TATLISI

by admin on 11/02/2014

Hadi en azından, şu mübarek sevgililer günü hürmetine :) bu güzelim tatlıyı sevgiliniz, eşiniz için yapın. Bakın şunu çok net söyleyeyim aşağıdaki resim tadının yanında solda sıfır. Genelde tatlıları evde yapmayı veya gerçekten kalitesine inandığım yerlerde yemeyi tercih ediyorum. Çünkü mesela bu lezzetli tatlıyla adamlar öyle bir oynuyorlar ki ayvayı hakkaten yiyorsunuz.   Şeker yerine glikoz şurubu, doğal rengi yerine gıda boyaları , kaymak ise kimbilir neyin nesi..

Neyse efenim biz kendi tarifimize bakalım. Gerçekten ayva tatlısı yapımı oldukça kolay. Birkaç denemeden sonra eminim sizde istediğiniz sonuçlara ulaşabileceksiniz.  Tarifimiz 4-6 kişiliktir. Bu lezzetli, pratik tatlı tarifinin hazırlanması + yapımı yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir. Şimdi gelelim ayva tatlısı tarifine. Buyrun..

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy ayva,
  • 6 kahve fincanı toz şeker,
  • 2-3 adet kabuk tarçın,
  • 10-12 adet karanfil tanesi,
  • 2,5 su bardağı sıcak su,
  • 1 limon,

Yapılışı

1- Derin bir kaba 2-3 litre su koyup içine bir limonun suyunu sıkıp karıştırın.

2- Ayvaların kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarıp bir kasede toplayın.

3- Kabuklarını soyduğunuz ayvaları kararmaması için limonlu su dolu kaba atın.

4- Tüm ayvaları soyup hazırladıktan sonra, geniş bir tencereye ( 30 cm çapında gibi ) oyduğunuz kısımlar yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Her birinin üstüne bir kahve fincanı olacak şekilde şekeri dökün.

5- Kaseye ayırdığınız ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve tarçın kabuklarını tencerenin dibine yerleştirip sıcak suyu tencerenin dibine dökün. Ocağı tam ateşe getirin.

6- Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık ateşe getirip yaklaşık 1,5 saat pişirin. Ayvaların dibinin tutmaması için sürekli takip edin. Eğer gerekiyorsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 1 saatten sonra rengini almaya başlayacak meraklanmayın..

7- Ayvalar piştikten sonra 10-15 dk. ılınmaya bırakın. Ardından üstlerine yaklaşık 1.5-2 tatlı kaşığı kadar kaymak koyup, biraz da ceviz serpiştirerek servis edebilirsiniz..

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Arama Motoru